2011. augusztus 14., vasárnap

Lecsós egytál


Ha nyár, akkor lecsó. Illetve paprika-paradicsom orrba-szájba. Szeretjük a lecsót, szerintem iszonyat finom kaja és rengeteg módon variálható. Vasárnapi ebédet is lehet belőle varázsolni.

Ez a recept a párom agyszüleménye.

Szóval vettünk egy 25 dekás lebbencstésztát, nem tudom miért pont ilyet, igazából bármilyen fajta tészta megtenné, de a párom ezt találta ki. A tésztát ki kell főzni sós vízben, aztán mi szétvagdostuk kisebb-nagyobb darabokra, bár érdemesebb főzés előtt összetördelni, mert úgy egyszerűbb.

Aztán csináltunk egy alaplecsót, semmi különös, hagyma, kis pirospaprika, paradicsom, paprika, só, bors, kis fokhagyma. Fontos, hogy jó szaftos legyen, mert össze lesz keverve a tésztával.

Harmadiknak pedig kb. 40 dekányi sertéscombot vékony szeletekre vágtunk, klopfoltuk, mert ez kemény fajta hús, sóztuk-borsoztuk és serpenyőben egy kis olajon megsütöttük a szeleteket.

Aztán a kifőtt tésztát a szaftos lecsóval jól összekevertük és beleraktuk egy jénaiba. A tetejére pedig szépen ráraktuk a sült hússzeleteket, az egészre tejfölt és reszelt sajtot tettünk és be sütőbe, amíg a sajt megsül. A koncepció hasonlít a rakott bolognaihoz, de az ízvilága azért más.

Hát, nem szerénykedek: brutál jó volt :P Aki szereti a lecsót, az nem fog csalódni. Egy kis hússal, tésztával felturbózva kiadós ebéd.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Blogroll

Üzemeltető: Blogger.

Labels

Labels

Rendszeres olvasók

Labels

Categorias

¿Buscabas Algo?