2011. augusztus 3., szerda

Rakott bolognai

Nem csináltam semmit, de gondoltam felrakok már egy korábbi receptet. Szóval a bolognai. Mi akkor szoktunk ilyet, ha gyorsan kell csinálni valamit, amit mindenki szívesen megeszik (pl. a gyerek is - de ez egy külön téma). De mivel elég snassz úgy magában, gondoltuk, hogy turbózunk rajta egyet, mert ezúttal annyira nagyon gyorsan nem kellett, csak inkább egyszerűt. A neten is biztos van sok recept, de mi így csináltuk. Elöljáróban elmondom, hogy klasszisokkal jobb, mint a sima bolognai tészta, pedig a különbség nem olyan nagy.

Szóval kifőztük a tésztát (spagetti). A darált húst olajon dinsztelt, apróra vágott hagymára tettük, fűszereztük (só, bors, bazsalikom, oregano), majd mikor átsültnek nézett ki a hús, raktunk rá paradicsomszószt (mi Spar-os üvegeset szoktunk, esetleg dobozosat, a sűrítettet annyira nem szeretjük). A szósszal még főzögettük kicsit, utánfűszereztük.

Amikor kész, lehet elővenni a jénait. Alulra ment egy sor tészta (az adag fele), rá egy sor szószos hús (az adag fele), erre friss paradicsom- és vöröshagyma karikák (ettől lett jóóóó az egész). Majd még egyszer ugyanezek a rétegek. A legtetejére raktunk fűszeres tejfölt, arra pedig reszelt sajtot és be a sütőbe, amíg a sajt megsül.

Sokkal jobb, mint a sima, mondom :)

Kép nincs, de el lehet képzelni :P

1 megjegyzés:

Lilla írta...

Vááá, csorog a nyálam! :)))

Megjegyzés küldése

Blogroll

Üzemeltető: Blogger.

Labels

Labels

Rendszeres olvasók

Labels

Categorias

¿Buscabas Algo?