2012. május 29., kedd

Teszt

E szerint a teszt szerint nem vagyok lisztérzékeny.
Ez tök jó :)


2012. május 24., csütörtök

Hát ööö...

Az a helyzet, hogy szerintem valami tápanyag- vagy vitaminhiányom lett. Lehet, hogy beképzelem és totál hülyeség, de úgy érzem, hogy az agyam nem fog kellőképpen mostanában, alig jutnak eszembe dolgok, mindent elfelejtek, a látásom is fura néha. Valamint úgy érzem, hogy a testem tápanyaghiányos. Utálom, hogy állandóan éhesnek érzem magam, sovány vagyok, be van esve az arcom. Úgyhogy kicsit visszaszoktam a kenyérre (főleg a zsírosra :P). A krumplira nem, mert az puffaszt.  Figyelem, hogy mennyi kenyérfélét eszem egy nap. Nem annyit mint előtte, de eszem. Hát most ez van.

2012. május 1., kedd

Avokádó és egyebek

Nemrég fedeztem fel magamnak az avokádót. Egyszer vettem eddig, de nagyon mellényúltam, mert valami kemény, száraz, kesernyés, semmi értelme cuccnak tűnt, amiből még krémet sem tudtam csinálni, annyira nem volt benne víz - vagy nem is tudom. Szóval azt hittem, hogy az volt az avokádó. Aztán most feltűnt megint a boltban, mert akciózták és vettem megint, "fussunk neki még egyszer" jelszóval.

Most nem akartam krémet belőle, csak úgy megenni. Éééééés. Aztamindenit! Nekem annyira jól esett ez az értett, lédús, testes, kicsit vajas jellegű gyümölcs, hogy csak na.
Úgyhogy a reggeli banánomat pár napja 1 avokádóval helyettesítem, mert hasonlóan laktató gyümölcs. Tegnap meg krémet is csináltam kettőből, az egész családnak nagyon bejött.

2 érett avokádót összeturmixoltam, ízlés szerint sót, borsot, citromlevet és fokhagymát tettem bele. Ennyi :)

És további (fél)paleós javulásokkal is gazdagodtam, pontosabban én annak tulajdonítom őket.
Egyik, hogy most már második alkalommal teljesen szabályos a ciklusom, aminek nagyon örülök és ami biztos, hogy a táplálkozástól van, mert ez elmúlt öt évben nem volt ilyen.

A másik a hajam. Pár hete már feltűnt, hogy "szűkebb" a választék a fejemen, azaz mintha több lenne ott a haj. Pár napja viszont azt is észrevettem, hogy tele a fejem 2-3 centis hajszálakkal, amik a fejem tetején érdekesen meredeznek az ég felé :D De abszolút nem bánom :)
A Szendi könyvben olvastam ugyan, hogy a hajhullásra is jó hatással van a paleó táplálkozás, de nem igazán foglalkoztam vele, mert nem éreztem érintettnek magam. De lehet, hogy mégis???
Mindenesetre nagyon örülök az új hajaknak, mert nagyon vékony szálú a hajam, ezért kevésnek is hat, így nem bánom, ha minél több van.

Úgyhogy további pozitívumok történtek velem, aminek örömére ma ebédre bevágtam két nagy szelet pizzát :D:D:D (Néha muszáj kilengeni :P)

Blogroll

Üzemeltető: Blogger.

Labels

Labels

Rendszeres olvasók

Labels

Categorias

¿Buscabas Algo?