2011. július 29., péntek

Csak megszületett...

Az a helyzet, hogy a párommal már egy ideje tervezzük, hogy nyitunk egy blogot a konyhában elkövetett (legtöbbször isteni - és szerény :P) kotyvalékainknak, mert gyakran tök jó dolgokat kreálunk kútfőből illetve gyomorból, ízlelőbimbóból és a többi , aztán soha többet nem tudjuk, hogy mit és hogyan is csináltunk. Pedig ezek mindenképpen méltóak arra, hogy valami nyomuk maradjon. Úgyhogy ezentúl ide fogjuk feljegyezni a recepteket - amik valószínűleg nem lesznek pontosak, mert mindketten úgy főzünk, hogy beleteszünk egy kis ezt, ezt kis azt, úgy ízlés szerint. Ne számítson hát senki dekákra, de még kiskanalakra sem. Szigorúan érzés szerint!

Ami a blogcímet illeti. Gondolom sejti mindenki, hogy én (mi) is azok közé tartozunk, akik rettenetesen megunták a szülői ház vasárnapi rántott húsait. Nincs baj magával az étellel, de ha az ember 25 éven keresztül majd' minden hétvégén kénytelen ezt enni, akkor mégis. Én, amikor saját háztartásom lett, megfogadtam, hogy na, rántott húst soha. Egyszer mégis csináltam úgy kb. 6 év alatt, akkor jól esett, de bevallom, az is zavar benne, hogy az én konyhai mércém szerint rohadt sokat kell vele pepecselni. Nem vagyok hajlandó panírozgatni, aztán meg rántogatni, mert sokáig tart. Emellett nem igazán kedvelem a bő zsírban/olajban kisütött kajákat sem. Úgyhogy ez is ritkán fordul elő nálunk. Szeretjük viszont a kicsit különlegesebb ill. egészségesebb, változatos, és legfőképp finom kajákat. És kitalálni és elkészíteni is ezeket.

Talán azért is szeretünk főzni, mert hétköznap nincs főzés itthon, hétvégén pedig kifejezetten jól esik kikreatívkodni magunkat a konyhában.

Úgyhogy le a rántott hússal és fantáziadús, könnyen elkészíthető étkekre fel!


4 megjegyzés:

Borostyán írta...

Hajrá!
Gratula a blog megszületése alkalmából!
Ami a rántott húst illeti: nekünk van egy barátunk akinek a mai napig ez a legfinomabb étek. :P Pedig ő is és a felesége is nagyon finomakat főz, de hát neki ez a kedvenc, na :)

csenga írta...

Bár a rántott hús nálunk még mindig nagy sláger,de nagy kíváncsi vagyok,hogy mit lehetne helyette?:-)))

szeee írta...

Borostyán: Köszi :)
Hát nem tudom, nem rossz, de nekem túl egyszerű a rántott hús :) én jobban szeretem az ízkavalkádot.

Csenga: Mit lehetne helyette? Ha húsról van szó, akkor nálunk a tokányszerű szószos húsok ill. a rakott dolgok, amikben hús is van - a menők.

csenga írta...

várom a recepteket:-))

Megjegyzés küldése

Blogroll

Üzemeltető: Blogger.

Labels

Labels

Rendszeres olvasók

Labels

Categorias

¿Buscabas Algo?