2012. február 28., kedd

Cukorsokk

A nagy CH-szegény diétám közepette a munkahelyemen megkínáltak ilyen Nürnbergi mézespuszedli szerűséggel és megszokásból nyúltam érte, pedig nem is kívántam az édeset.
Nos, ilyet nem szabad többet csinálni. Röviddel miután megettem, rossz közérzet, fejfájás jelentkezett és olyan érzés mintha megettem volna fél kiló cukrot :-o Érdekes, hogy mennyire elszokik a szervezet a cukortól. Csak a kávémba szoktam tenni napi 1x (mert leszoktam a 2-ről!!!) egy kis nyírfacukrot, néha egy minimális édesség, de semmi különös. A kevés szénhidrátból meg ugye a szervezet csak kevés cukrot tud csinálni.

Aztán megnéztem a bepuszilt cucc összetevőt. Csak elrettentésképpen. És hát látni, hogy cukorral kezdődik és végződik. És ez csak egy 33 g-os darab, volt, aki 2-3 db-ot is bevágott együltében.


cukor, búzaliszt, olajos magvak (dió, mogyoró, mandula, kesudió), percipán (cukor, kajszibarackmag, invertcukor, búzakeményítő), cukrozott narancshéj (narancshéj, glükóz-fruktóz szirup, cukor, étkezési sav: citromsav), étcsokoládé bevonó (kakaómassza, cukor, kakaóvaj, emulgeálószer: szójalecitin, természetes vanília aroma), ostya (búzaliszt, búzakeményítő), glükóz-fruktóz szirup, marcipán (mandula, cukor, glükóz szirup, nedvesítőszer: invertáz), nedvesítőszerek (szorbit, glicerin), búzafehérje, fűszerek, füge, kajszibarack, csillagfürtliszt, almavelő, tejfehérje, tojásfehérje por, térfogatnövelő szerek (nátrium- hidrogén-karbonát, kálium-karbonát), tojáspor, étkezési só, étkezési sav: citromsav, kukoricakeményítő, tejcukor.

A percipánon külön jót derültem, életemben nem halottam még róla, de úgy tűnik, hogy ez valami hamisított marcipán szerűség.
A csillagfürtliszt sem kutya :D (Meg sem merem nézni, hogy mi lehet...)

Egyébként meg olyan szempontból elégedett vagyok, hogy úgy néz ki, hogy azért egészséges kerülni a túl sok szénhidrátot, a finomított cukorról már nem is beszélve.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Blogroll

Üzemeltető: Blogger.

Labels

Labels

Rendszeres olvasók

Labels

Categorias

¿Buscabas Algo?