2012. február 26., vasárnap

Paleolit????

Még év elején írtam, hogy szénhidrátszegény diétát fogok tartani. Aztán tök véletlenül belefutottam ismét a paleolit táplálkozás témába, aminek ez az egyik lényege, hogy a CH-t (főleg a feldolgozott gabonákból származót) nagyjából száműzi az étkezésből. Főleg a glikémiás indexük miatt meg a glutén feldolgozhatósága miatt, de ebbe most nem mennék bele részletesen, tele van vele a net.
Szóval a paleósok egy csomó szénhidrátszegény receptet produkálnak, amit én nagyon jól tudok alkalmazni a diétámban. Rá is cuppantam egy kicsit a témára. És hát behalok, annyira kreatívan és változatosan és már első ránézésre is nagyon egészségesen lehet táplálkozni ezzel a módszerrel. És ami a legfontosabb, hogy NEM VAGY ÉHES. Hihetetlen, hogy egy tányér krumplistészta után ugye úgy érzi magát az ember, hogy kész, szétdurran, majd röpke 2 óra múlva kong a gyomra az ürességtől és meghal egy kis kajáért. Na, ez itt nincs. Szép lassan szívódnak fel a tápanyagok a szervezetbe és könnyedén kitart az energia egyik főétkezéstől a másikig, ezt saját bőrömön tapasztaltam.

Nem mondom, hogy teljes mértékben tartani fogom a paleolit életmódot, nem is kell, mindenesetre kiindulópontnak nagyon jó egy egészségesebb táplálkozáshoz.

Találtam jópár paleós honlapot, a legjobban azonban ennek a hölgynek a naplója fogott meg, főleg mert vannak benne kozmetikai és természetgyógyászati ajánlások is a paleós alapanyagok felhasználásához, valamint valamennyire a lélekre is fókuszál. És saját, házi sajtot csinál, amitől csorog a nyálam, imádom a sajtokat... Tegnap este hosszan olvasgattam és sikerült is vele álmodnom, ez azért jelent valamit, azt gondolom :)

6 megjegyzés:

Claudia írta...

Még a végén kedvet csinálsz hozzá! :) Pedig legnehezebben a szénhidrátról mondok le, és persze a krumplis tésztáról. :))) Viszont érzem, hogy nem jó.

szeee írta...

Szerintem alapvetően jók az paleo elvei. Bár én a tejtermékeket nem tudnám teljesen száműzni, de nyilván mindenki átszabhatja magára.
De az biztos, hogy a finomított fehérlisztes dolgok a legfőbb mumusok hízás szempontjából.

Claudia írta...

Paleo ebédet rendelsz magadnak?

szeee írta...

konkrétan nem.(van paleós kajafutár, de iszonyat drága, kihasználva ezt a "paleó divatot"...) de nem rendeltem sem tésztás, sem rizses, sem krumplis ételeket.
hanem húsokat zöldséggel, főzelékeket levessel, ilyesmik.

Claudia írta...

Erősen gondolkodom... Nagyon tetszik annak a hölgynek a blogja, akit említettél. Olvasok még utána a témának, és megpróbálom szép lassan visszaszorítani a szénhidrátot. Úgy érzem, mintha függenék tőle. Ez tutira nem normális... Sok sikert a kertészkedéshez! Majd mesélj a fejleményekről! :)

szeee írta...

én olvasgattam már sokat a témában és érdekes, hogy sokan írták ezt, hogy szénhidrát ill. cukor függők voltak.
Mindenképp mesélek majd a zöldségeimről :D

Megjegyzés küldése

Blogroll

Üzemeltető: Blogger.

Labels

Labels

Rendszeres olvasók

Labels

Categorias

¿Buscabas Algo?