2012. március 14., szerda

Koleszterin és CH

Úgy döntöttem, hogy a jövő hétig mégiscsak teljes bedobással folytatom a lowcarb diétát, soványság ide vagy oda. (Amire még rátett egy lapáttal egy egy hetes klassz kis vírusos bélhurut vagy mi a fene...) Ugyanis jövő héten megyek vérvételre, kíváncsi vagyok, hogy a 2 és fél havi diéta (kisebb kilengésekkel) változtatott-e a vérképemen. Főleg a borzalmas koleszterinszintemen, ami annak ellenére, hogy vékony is vagyok és nem is eszek zsírban tocsogós semmit, 8 felett van :(
Bár mostanság olyanokat olvasok, hogy igazából ez nem is gond, sőt, a koleszterin egy csomó mindentől véd, és olyat is olvastam, hogy az átlagnál tovább élnek a magas koleszterinszinttel rendelkezők és az orvostudomány által megállapított értékhatár (5,5 alatt) csak a biznisz miatt van, hogy boldog-boldogtalannak el tudják adni a gyógyszert...

Nem tudom. De szerintem tutira senki sem...:D Olyat is olvasgattam, hogy nem az összkoleszterinszint nagysága a lényeg, hanem a triglicerid, HDL és LDL egymáshoz viszonyított aránya. Az viszont nekem nagyon jó az alapján, amit olvastam, hogy milyennek kell lennie ennek az aránynak.

Szóval kíváncsi vagyok, hogy a CH és a cukorbevitel nagy arányú csökkentése hogyan hatott a vérzsíromra, mert olyat is olvastam (sokat olvasok :D) hogy a szénhidrátanyagcserének és a koleszterinnek nagyon is van köze egymáshoz. Az biztos, hogy az édeset mint olyat már egyáltalán nem kívánom, nagyon nem. Illetve gyümölcs formában akármikor jöhet, de pl. csoki vagy ilyen krémes-cukros süti nagyjából szóba sem kerül egy ideje. Szóval valami biztosan történt. Valami jó.


15 megjegyzés:

Claudia írta...

Az egyik ismerősünk valamilyen gyógytea keveréket iszik a magas koleszterinjére. Az orvosok értetlenül állnak a jó eredményei előtt, mert eddig semmilyen gyógyszer nem segített. Kíváncsi vagyok az új étrendtől lesz-e nálad változás.

szeee írta...

hú, lehet tudni, hogy ez milyen tea? engem is érdekelne (ha nem lesz jó a vérképem továbbra sem...)

Claudia írta...

Persze. Anyukám barátnőjének a férje issza, kiderítem.

Claudia írta...

Napi két csésze teát iszik, egy csésze galagonyát, és egy csésze tőzegáfonyát.

szeee írta...

Köszönöm szépen, Claudia!
Hihetetlen, hogy ilyen kis "semmiség" ennyit változtatott nála. Én épp ma voltam vérvételen, holnapra meglesz az eredmény. Izgulok.

Claudia írta...

Drukkolok. Feltétlenül írd meg, hogy alakult. :)
Nagyon macerás a sajt? Annyira guszta lett!

szeee írta...

Oké. Ma este lesz eredmény.
Sajt: neeem,egyáltalán nem macerás, sőt, pofon egyszerű. Csak fel kell forralni a tejet sóval és ecettel, az összeállt fehérjét lecsöpögtetni egy ruhán keresztül, aztán esetleg zöldfűszert hozzádobni majd lepréselni valami nehezékkel és kész.

Claudia írta...

Lehet, hogy egyszer rászánom magam és kipróbálom. Most éppen azt keresgélem, mit süssek a hétvégén. :)Ennék már valami édeset, és egy jó kenyeret is kipróbálnék.

szeee írta...

És hogy érzed magad? Bírod? Fogyás van?

Claudia írta...

Azóta a 3 kg óta nem fogytam semmit, de nem adom fel, mert jobban érzem magam, és ez még talán a fogyásnál is fontosabb. Úgyis elindul majd újra lefelé, mert létezhetetlen, hogy ilyen táplálkozás mellett ne fogyjak többet. Jó lenne még kiszorítani azt a reggeli egy szelet kenyeret is, és talán este kevesebbet kellene ennem. Próbálkozom. :))
A héten viszont megettem kettő kicsi pogácsát (ünnepeltünk, és ennyit megszavaztam magamnak), és egyáltalán nem esett jól. Mintha egy nagy kő ült volna a gyomromba. :O

szeee írta...

szerintem se add fel! én is biztos vagyok benne, hogy meg fog indulni a fogyás is.

nem hinném, hogy a reggeli egy szelet kenyérke annyira gáz, de ha úgy érzed, hagyd el.

velem egyébként ugyanez volt, kb. két héte hétvégén szülinapoztunk és voltak kis szendvicsek meg torta, mindkettőből ettem...:S másnap én is épp ezt mondtam a páromnak, hogy olyan mintha egy kő lenne a gyomromban...

Claudia írta...

Igen, mintha beleült volna az étel és nyomná a gyomrot.
Mi újság a kertben?

szeee írta...

A retkek helyenként már kijöttek :), a többi még nem. Majd hétvégén rájuk nézek.

Claudia írta...

Nézd, milyen jó sajtot találtam!
http://limarapeksege.blogspot.com/
A hétvégén lehet, hogy ráveszem magam, és kimegyek a piacra. :)

szeee írta...

ú, köszi, ez de jól néz ki!
szerintem érdemes megpróbálni, nagyon könnyű és nagyon jó az eredmény.

Megjegyzés küldése

Blogroll

Üzemeltető: Blogger.

Labels

Labels

Rendszeres olvasók

Labels

Categorias

¿Buscabas Algo?