2012. március 25., vasárnap

Medvehagyma!


Itt a medvehagyma, ami azt jelenti, hogy végérvényesen elkezdődött a tavasz, már nagyon vártam!
Nem voltam itthon tegnap, ezért a párom lelkére kötöttem, hogy szerezzen nekem medvehagymát mindenképp. Nagy küzdelem és keresés árán az utolsó csokrot hozta el a piacról :)

Csinálhattam volna valami különlegesebbet, de SOS kellett valami ehető, úgyhogy szimpla levest csináltam belőle. Krémlevest szoktak csinálni belőle, de tejszín nem volt itthon. Áttérve a félpaleo táplálkozásra viszont volt itthon zabpehelyliszt, meg tej is, gondoltam sűríteni az is jó lesz.

Úgyhogy így csináltam:
Kevés olajat hevítettem, majd rádobtam az feldarabolt medvehagymát. Kicsi fonnyasztottam, majd raktam rá valamennyi vizet, csak úgy szemre. Rádobtam egy Alnatura zöldségleveskockát (dm-ben kapható és nincs benne semmi ízfokozó, teljesen natúr: fűszerekből és sóból áll) meg némi sót, kevés borsot és szerecsendiót - ez fontos, pikáns íze lesz tőle. Kb. 10-15 percet főztem, utána pedig botmixerrel összemixeltem a cuccot. Aztán másfél-két evőkanál zabpehelylisztet összekevertem némi (kb. 1 deci) tejjel és ezzel sűrítettem be a levest. Utána még főztem egy kicsit a habarással, és kész.

Egyáltalán nem lehetett érezni, hogy ez nem tejszínnel készült krémleves, annyira jó krémes állaga lett. Talán a zabliszttől?:-o Valószínű. Mindenesetre nagyon ízlett még a lányomnak is, pedig eleinte fanyalgott a zöldre :D

2 megjegyzés:

Zenka írta...

Hú, azt hittem, így cserépben ülteted!
Még soha nem ettem medvehagymát..., most úgy megkóstolnám, milyen.

szeee írta...

ja, nem, ez csak illusztráció:)
amúgy hagyma ízű :D

Megjegyzés küldése

Blogroll

Üzemeltető: Blogger.

Labels

Labels

Rendszeres olvasók

Labels

Categorias

¿Buscabas Algo?